Kiểm Tra Giữa Kì Tiếng Anh Là Gì

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

Nhằm đánh giá lại thực lực học tập của các em học sinh trước khi tham dự kì thi giữa kì. Mời các em và giáo viên tham khảo Bộ đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2020 – 2021.

Đây là tài liệu cực kì hữu ích, tổng hợp 6 đề kiểm tra giữa học kì 1 môn tiếng Anh. Tài liệu này sẽ giúp các bạn lớp 6 ôn tập lại kiến thức đã học, có cơ hội đánh giá lại năng lực của mình trước kỳ thi sắp tới. Chúc các bạn thành công.

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2020 – 2021

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 Sách mới 10 năm

Đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh 6

PHÒNG GD&ĐT…………..

TRƯỜNG THCS………….

Họ và tên: ……………………….

ĐỀ KIỂM TRA GIỮA KỲ I LỚP 6 NĂM HỌC: 2020 – 2021

Môn: Tiếng Anh: Chương trình: 10 năm.
Lớp: 6. Thời gian làm bài: 90 phút

(Không kể thời gian giao đề)

I. LISTENING:

Part 1: An and Mi are talking on the phone. Listen and circle the parts of the house you hear.

Kitchen Garden Garage
Bathroom Gedroom Giving room

Part 2: Listen again and circle the correct answer.

1. Whats Mis mum doing? A. cooking  B. watering the plants  C. reading newspaper.

2. Whats Mis dad doing? A. sleeping  B. listening to music   C. listening to the radio

3. Wheres Mis younger brother? A. Mis bedroom  B. his bathroom  C. the kitchen.

4. Whats Mis cousin doing? A. sleeping    B. watching TV   C. playing games.

II. USE OF ENGLISH:Circle the correct answer.

1. They are healthy. They do ………………………………..every day.

A. football
B. tennis
C. judo
D. badminton

2. Find out the word with sound /iz/.

A. caps
B. watches
C. students
D. clocks

3. My family lives in a ………………………………on Na Yeu village.

A. apartment
B. house
C. villa
D. stilt house

4. …………………………..two bathrooms in your house?  Yes, there are.

A. There is
B. There are
C. Is there
D. Are there

5. We cant go out because it ………………………………..now.

A. am raining
B. is raining
C. are raining
D. rains

6. Lam …………………………….lunch with his classmates right now.

A. have
B. has
C. is having
D. are having

7. …………………………….is your house?  My house in in the country.

A. Who
B. What
C. When
D. Where

8. The dog is in …………………………… the computer.

A. next to
B. between
C. behind
D. front of

9. School …………………………..at 11.15 every day.

A. finish
B. finishes
C. is finishing
D. are finishing

10. There …………………………….a lamp, a computer, and some books on my desk.

A. be
B. am
C. is
D. are

III. READING:

Part 1: Choose the correct word A, B or C to fill each blank in the following consversation.

Mum: We are moving to the new apartment next month. Do you want to have a new bed?

Mi: No, I dont Mum. I (1)………my old bed. Its so comfortable. But can I (2)…..a new poster?

Mum: You have three posters already. You can put them (3)……. the wall in your new room.

Mi: Yes, Mum. I want ot have a family photo on my desk. There (4)……only a lamp on it now.

Mum: Thats a good idea! Oh, where do you want to put your desk?

Mi: (5)……to my bed, Mum. I also want to a small plant in my room.

Mum: Thats fine. It can go (6)……..the bookshelf and the desk.

1, A, hate  B, dislike  C, love

2, A, sell   B, buy    C, give

3, A, near  B, in     C, on

4, A, is     B, are    C, isnt

5, A, Next  B, Behind C, Near

6, A, next to B, between C, in front of.

Part 2: Read the text and answer the questions.

My new school is in a quiet place not far from the city centre. It has three buildings and a large yard. This year there are 26 classes with more than 1,000 students in my school. Most students are hard working and serious. The school has about 40 teachers. They are helpful and friendly. My school has different clubs: Dance, English, Arts, Football and Basketball. I like English, so I joined the English club. I love my school because it is a good school.

1. Where is the writers new school?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

2. Is it a three-building school?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

3. What are the students like?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

4. What are the teachers like?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

5. How many clubs are there in the school?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

6. Why does the author love the school?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

IV. WRITING:

Part 1: Complete each sentence so that it means the same as the sentence above.

1. My favorite room in the house is the living room.

I like………………………………………………………………………………………………………………………..

2. We have a sink, a fridge, a cooker and a cupboard in our kitchen.

There…………………………………………………………………………………………………………………….

3. My house is in the country.

I live………………………………………………………………………………………………………………………..

Part 2: Make sentences using the words and phrases given.

1. Computer studies /Bas favourite subject.

¦ ……………………………………………………………………………………………………………………………….

2, Students / live / study / boarding school.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Khung ma trận đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh 6

Chủ đềNhận biết Thông hiểuVận dụngTổng
TNTLTNTLTNTL

I. Listening

Listen to a conversation

for general information

4 câu

1,0 điểm

10%

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

Listen to a conversationfor general information

4 câu

1,0 điểm

10%

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

8 câu

2,0 điểm

20%

II. Use of English

There is/ are.

Phonetics.

Vocabulary.

Wh-questions.

Present simple

Present

progressive

Prepositions of place

10 câu

2,5 điểm

25%

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

10 câu

2,5 điểm

25%

III. Reading

Read the conversation for general

information

6 câu

1,5 điểm

15%

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

Read the passage with general information

6 câu

1,5 điểm

15%

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

12 câu

3 điểm

30%

IV.

Writing.

Complete the sentences and make the sentences with the words given

10 câu

2,5 điểm

25%

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

10 câu

2,5 điểm

25%

Tổng

10 câu

2,5 điểm

25%

20 câu

5,0 điểm

50%

10 câu

2,5 điểm

25%

40 câu

10 điểm

100%

Đáp án đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh 6

CâuNội dung trả lờiĐiểm

I.

2,0 điểm

Part 1.

1. Kitchen. 2. Garden. 3. living room. 4. bedroom.

Part 2.

1. B watering the plants. 3. A Mis bedroom.

2. B listening to the radio. 4. B watching TV.

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

0,25 x 8

II.

2,5 điểm

1 C. judo. 6 C. is having.

2 B. watches. 7 D. Where.

3 A. apartment. 8 D. front of.

4 D. Are there. 9 B. finishes.

5 B. is raining. 10 C. is.

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

0,25 x10

III.

3,0 điểm

Part 1.

1 B. love 4 A. is

2 C. buy 5 B. Next

3 A. on 6 A. between

Part 2.

1. It/The writers new school is in a quiet place not far from the city center

2. Yes, it is.

3. They are hard working and serious.

4. They are helpful and friendly.

5. There are five clubs.

6. Because it is a good school.

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

0,25 x 12

IV.

2,5 điểm

Part 1.

1. I like the living room best in the house.

2. There is a sink, a frigde, a cooker and a cupboard in our kitchen.

3. I live in a country house.

Part 2.

1. Computer studies is Bas favorite subject.

2. Students live and study in a boarding school.

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

0,5 x 5

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 – Đề 1

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 – Đề 1

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. shy
B. pretty
C. curly
D. pony
2. A. ears
B. eyes
C. hands
D. cheeks
3. A. funny
B. curious
C. chubby
D. lunch
Exercise 2: Choose the correct answer

1. The boy is sitting ________ the computer. He is playing computer games.

A. under

B. next to

C. behind

D. in front of

2. Students live and study in a ________ school. They only go home at weekends.

A. secondary

B. international

C. boarding

D. private

3. ________ are your friends coming for the party tonight? ~ About 7 oclock.

A. What

B. Where

C. What time

D. How often

4. My best friend is very ________. He plays football and basketball very well.

A. friendly

B. sporty

C. lovely

D. funny

5. We shouldn't play music__________after midnight.

A. careful

B. right

C. loud

D. easy

6. Please turn _________ the lights. The room is so dark.

A. with

B. at

C. in

D. on

7. Next summer I am working as a __________ teacher in a village near Hoa Binh City.

A. good

B. nice

C. favourite

D. volunteer

8. Nam __________football now. Hes tired.

A. doesnt play

B. plays

C. is playing

D. isnt playing

9. I am having a math lesson but I forgot my ___________. I have some difficulties.

A. calculator

B. bike

C. pencil case

D. pencil sharpener

10. School ____________at 4.30 p.m every day.

A. finish

B. finishes

C. go

D. have

Exercise 3: Give the correct form of verbs

1. We (speak) _________ French at the moment.

2. I (watch) ____________ TV about 3 hours a day.

3. We (play) ____________tennis now.

4. My family usually (go) ___________ to the movies on Sunday.

5. _________you (like) ________chocolate ice cream?

Exercise 4: Read the text and answer the following questions

Hello! My name is Peter and this is my house.

My house is quite big. It has got two floors  a ground floor and a first floor. It has also got an attic and a basement. On the ground floor, there is a kitchen, a living room, a big dining room and a bathroom. On the first floor, there are three bedrooms, one bathroom and a big corridor. My bedroom is between my parents bedroom and the bathroom. My sisters bedroom is in front of mine.

I love my bedroom, but I also like the attic. In the attic I keep some of my books and my old toys. I like to spend my time there because it is very spacious and there is a big sofa there where I sometimes take a nap.

At the back of the house, there is a garage where my parents park the family car, and a lovely garden with many green spaces, flowers, two swings and a small swimming pool.

I love my house! Its very comfortable and cozy.

1. Is Peters house big or small?

______________________________________________

2. How many rooms are there on the ground floor? What are they?

______________________________________________

3. Where is Peters bedroom?

______________________________________________

4. Why does Peter like to be in the attic?

______________________________________________

5. Where is the garage?

______________________________________________

6. Is the swimming pool in the garden?

______________________________________________

7. Does Peter like his room?

______________________________________________

Exercise 5: Make questions for the underlined words.

1. His telephone number is 8 259 640.

______________________________________________

2. Its about two kilometers from my house to the movie theater.

______________________________________________

3. My father is an engineer.

______________________________________________

Exercise 6: Reorder the words and write the meaning sentences

1. student/ Minh/ new/ a/ is

______________________________________________

2. green fields/ There/ are

______________________________________________

3. ten/ are/ desks/ small/ There

______________________________________________

Đáp án đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh – Đề 1

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A

2. D

3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. D

2. C

3. C

4. B

5. C

6. D

7. D

8. D

9. A

10. B

Exercise 3: Give the correct form of verbs

1. We (speak) ____are speaking_____ French at the moment.

2. I (watch) _____watch_______ TV about 3 hours a day.

3. We (play) _____are playing_______tennis now.

4. My family usually (go) ______goes_____ to the movies on Sunday.

5. ____Do_____you (like) ____like____chocolate ice cream?

Exercise 4: Read the text and answer the following questions

1. His house is big.

2.There are four rooms. They are the kitchen, the living room, the dining room and the bathroom.

3.Peters bedroom is on the first floor, between his parents bedroom and the bathroom.

4.Because the attic is very spacious and there is a big sofa in it.

5.The garage is at the back of the house.

6.Yes, it is.

Exercise 5: Make questions for the underlined words.

1. What is his telephone number?

2. How far is it from your house to the movie theater

3. What does your father do?

Exercise 6: Reorder the words and write the meaning sentences

1. Minh is a new student

2. There are green fields

3. There are ten small desks

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 – Đề 2

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 – Đề 2

Hãy chọn một đáp án đúng nhất

1. How many ……………………. are there?

A. book

B. books

C. a book

D. the book

2. They are in their .. room.

A .living

B. to live

C. live

D. to live

3. Thu: Whats her name ? – Lan:

A. His names Hoa

B. My names Hoa

C. Your names Hoa

D. Her names Hoa

4. He is

A. doctors

B. teachers

C. an engineer

D. students

5. Twenty – two + thirty-seven = …………

A. Fifty- six

B. Fifty-nine

C. Fifty- seven

D. Fifty- eight

6. A: Are they twelve ? – B:.

A.Yes, he is

B. No, he isnt

C. No, they arent

D. Yes, we are

7. I live…………. Can Tho city.

A. on

B. in

C. at

D. with

8 .A: .. are you? – B: Im fine, thanks.

A. What

B. Where

C. Who

D. How

9. A: How old are you ?

A. Hes eleven

B. Im fine

C. Im eleven years old

D. Shes eleven years old

10. – Miss Hoa: Goodmorning, class. – Children : .

A.Good afternoon, teacher

B. Good evening, teacher

C. Hi,teacher

D. Good morning, teacher

Đọc đoạn văn. Sau đó trả lời câu hỏi

My names Ba. Im a student. .This is my family. There are four people in my family : my father, my mother , my sister and me. My father is fifty years old .Hes a doctor. My mother is forty-six .Shes a nurse. My sister is a student.

Câu hỏi :

1. Whats his name ?

2. How old is his father?

3. How old is his mother ?

..

4. What does she do?

………….

Chia động từ trong ngoặc vào hình thức đúng

1.Mr Tan and Miss Lien (be) .. teachers .

2. I (live) ………………….. in Ha Noi.

3. That ( be) …………………….. my classroom.

4. I (be) ……………….. a student.

Tìm lỗi sai và sửa.

1. My school is in the city. They is big.

2. We have English at Monday and Friday .

3. My mother often get up at 6.00 oclock in the morning.

4. What does Mr. Minh travel to work?

5. Im hungry. Id like some chicken and some rices.

6. What are you going do on the weekend?

7. The Nile River is the longer river in the world.

8. We are burning too many coal, oil and gas.

9. She cooks in the kitchen now .

10. We have lots of beautiful beach.

Đáp án đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh – Đề 2

Hãy chọn một đáp án đúng nhất

1 – B; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – B;

6 – C; 7 – B; 8 – D; 9 – C; 10 – D;

Đọc đoạn văn. Sau đó trả lời câu hỏi

1 – His name is Ba.

2 – He is fifty years old.

3 – She is forty – six years old.

4 – She is a nurse.

Chia động từ trong ngoặc vào hình thức đúng

1 – are; 2 – live; 3 – is; 4 – am;

Tìm lỗi sai và sửa.

1 – They thành It;

2 – at thành on;

3 – get thành gets;

4 – What thành How;

5 – rices thành rice;

6 – do thành to do;

7 – longer thành longest;

8 – many thành much;

9 – cooks thành is cooking;

10 – beach thành beaches;

……….

Mời các bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết

Tag: kiểm tra giữa kì tiếng anh là gì

Hỏi đáp - Tags: